dha_1140x600.jpg

DHA

DHA er en essentiel omega-3 fedtsyre, der hjælper med at opretholde normal hjernefunktion og syn. Vores krop er afhængig af den essentielle fedtsyre Omega 3. Nyere forskning viser, at især DHA er vigtig for at opretholde normal hjernefunktion og normalt syn*.

Om DHA

DHA er en essentiel fedtsyre, som er nødvendig for at kroppen kan fungere optimalt. DHA er dominerende blandt fedtsyrer i de fleste vitale organer, og er som udgangspunkt den eneste fedtsyre i hjernen, øjet og nervesystemet.

Dette er, hvad DHA gør for kroppen

Når DHA indtages, genkendes det af kroppens celler og bruges til centrale funktioner i kroppen.

Vigtigt for hjernen

Hjernen er kroppens fedeste organ. DHA-indholdet er 11 procent af alle fedtsyrer. Fedtsyrer er involveret i en række forskellige processer i hjernen. Undersøgelser peger på, at DHA er vigtig for struktur og signaltransmission i hjernen. Derfor bidrager DHA til at opretholde normal hjernefunktion såsom indlæring og hukommelse*.

Vigtigt for hjertet

Fedtsyrerne er byggesten i celleoverfladen af ​​vores kroppe. Meget umættet fedt i form af Omega 3 fedtsyrer holder celleoverfladen blød og smidig. Dette er en af ​​flere grunde til, at DHA bidrager til hjertets normale funktion*.

DHA og vision

Hele 9 procent af de fedtsyrer, der findes i øjets nethinde, er af DHA-typen. DHA er vigtig for fotoreceptorernes funktion, og et indtag på 250 mg DHA om dagen er med til at opretholde et normalt syn*.

DHA i vores kost

Omega 3 fra planteriget kommer i form af den korte ALA fedtsyre og skal omdannes til de lange EPA fedtsyrer og videre til DHA, før kroppen kan optage det. Den menneskelige krop omdanner sandsynligvis ikke ALA til DHA særlig effektivt. Derfor skal vi spise væsentligt flere vegetabilske olier end fiskeolier for at opnå samme niveau af omega 3-fedtsyren DHA i kroppen.

Det er derfor vigtigt at få de lange omega 3 fedtsyrer gennem maden. DHA findes blandt andet i fede fisk som laks, sild og makrel.

*Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi respekterer dine personlige informationer og deler intet med en tredjepart. Læs mere her.

Vi respekterer dine personlige informationer og deler intet med en tredjepart. Læs mere her.