vitaminD_1140x600.jpg

D-vitamin

D-vitamin bidrager til kroppens normale muskelfunktion, det er vigtigt for velfungerende muskler hele livet. Læs mere om D-vitamin her.

D-vitamins mange roller

Calcium, som meget af den menneskelige krop består af, er den vigtigste byggesten for skelettet, gennem hele vores liv. D-vitamin bidrager til normal optagelse og brug af calcium, hvilket igen er vigtigt for at opretholde normal knoglestruktur og sunde tænder. Tilstrækkelig indtagelse af vitaminet bidrager til normale calciumniveauer i blodet, samt optagelsen af ​​det vigtige mineral fosfor. Derudover bidrager D-vitamin til normal muskelfunktion og er derfor vigtig for at have velfungerende muskler hele livet.

I nord får vi ikke sol nok

Når kroppen udsættes for sollys, kan den producere D-vitamin, men det er stadig ikke altid nok. Især i nordlige områder, hvor der er lidt sollys i vintermånederne. Mennesker med hud, der er højt pigmenteret, har sværere ved at producere D-vitamin. Det skyldes, at det eget pigment, melanin, konkurrerer med produktionen af ​​D-vitamin.

D-vitamin er fedtopløseligt og kan lagres i vores lever, hvor det danner en reserve for kroppen. Hvis der er mangel på D-vitamin, kan kroppen udskille vitaminet fra reserven til blodet.

D-vitamins rolle i celledelingsprocessen

Kroppens celledeling er grundlaget for vækst og vævsregenerering. I denne celledelingsproces spiller D-vitamin en rolle.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi respekterer dine personlige informationer og deler intet med en tredjepart. Læs mere her.

Vi respekterer dine personlige informationer og deler intet med en tredjepart. Læs mere her.