blogg_blueberry_1140x600.jpg

Derfor skal du spise blåbær

Det er godt for kroppen regelmæssigt at spise blåbær. Ernæringsspecialister har kåret blåbær som en af ​​de fem sundeste fødevarer, du kan spise. Og der er ingen grund til at bekymre sig, når blåbærsæsonen er slut - frosne bær er en fremragende mulighed, fordi de bevarer deres næringsværdi.

Højt indhold af flavonoider


Det lille blå bær, der vokser vildt i Norden, indeholder en masse C-vitamin og antioxidanter. Der er en række stoffer kendt som antioxidanter, og blåbær har høje niveauer af den type, der kaldes flavonoider

I den østlige del af verden er grøn te blandt de vigtigste kilder til flavonoider i kosten.

Anthocyaniner - de stoffer, der gør nogle frugter og grøntsager blå, røde eller lilla - tilhører gruppen af ​​flavonoider. Indholdet af anocyaniner i blåbær er højere end i både jordbær, hindbær og tranebær.

Prøv Argus som supplement til at spise blåbær. Lige nu kan du få 12 ugers forbrug til kun 199,- for første levering. 

Argus

 Kun 199,-
icons8-replace.svg   Fast levering hver 12. uge
icons8-open-lock.svg   Ingen bindningstid
icons8-in-transit-18.svg   Levering til din hoveddør

Beskytter kroppens celler


Reaktive iltforbindelser, såsom frie radikaler, dannes konstant i vores krop som et biprodukt, når kroppen forbrænder ilt. Når produktionen af ​​skadelige iltforbindelser bliver højere, end kroppen er i stand til at nedbryde af sig selv, dannes oxidativt stress, som en form for skadelig oxidation.

Visse vitaminer og andre stoffer i fødevarer kaldes antioxidanter, fordi de kan modvirke oxidativt stress på grund af frie radikaler. Alle kroppens celler og organer skal beskyttes mod skadelig oxidation. E-vitamin og selen er eksempler på sådanne stoffer.

For syn og immunforsvar

I dag findes der også kosttilskud, der bruger de nyttige stoffer, der findes i blåbær.

Argus fra Vesterålen's er et kosttilskud med blåbærekstrakt i kombination med lutein, zink og selen, A-vitamin og E-vitamin. A-vitamin, zink og selen er med til at opretholde et normalt syn og immunsystemets normale funktion. E-vitamin og selen beskytter cellerne mod oxidativt stress.

Kilder:

  • Helsedirektoratet
  • Informasjonskontoret for frukt og grønnsaker
  • FHI - Folkehelseinstituttet
  • forskning.no

     

Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi respekterer dine personlige informationer og deler intet med en tredjepart. Læs mere her.

Vi respekterer dine personlige informationer og deler intet med en tredjepart. Læs mere her.