blogg_seniorcouple_1140x600.jpg

Omega-3 er altid en god idé!

Alt det du spiser og drikker påvirker din sundhed, er der ikke så mange der tvivler på. At forstå hvorfor omega-3 altid er en god idé, er et vigtigt trin for at tage vare på dit hjerte. Her kommer 5 fakta om de nyttige fedtsyrer!

1. Visse typer af fedt er nyttige

Du hører sikkert tit, at vi spiser alt for meget fed mad, men mange af os, både i Europa og Nordamerika, får slet ikke nok af det nyttige fedt. At spise nok af de nyttige omega-3 fedtsyrer er vigtigt for dit hjerte.

2. Der findes forskellige typer omega-3

Du har garanteret hørt at omega-3 er nyttigt. Men vidste du, at der findes flere forskellige typer af omega-3? De 3 vigtigste typer er EPA, DHA og ALA. ALA stammer fra planteriget og det finder du blandt andet i hør- og chiafrø. EPA og DHA får du hovedsageligt fra fed fisk og anden mad fra havet.

3. Omega-3 bidrager til et sundt hjerte

Kroppen kan producere en lille mængde af de langkædede fedtsyrer EPA og DHA, hvis du spiser ALA, men ikke i tilstrækkelige mængder. Derfor bør du tilføre ekstra EPA og DHA fra fisk og skaldyr eller gennem et kosttilskud. Regelmæssig tilførsel af de sunde omega-3 fedtsyrer gennem kosten er godt for hjertet.

4. At spise mad fra havet er ikke den eneste måde at få omega-3 på

Hvis du ikke spiser fisk regelmæssigt, kan du få de sunde omega-3 fedtsyrer ved at spise kosttilskud eller madvarer som er tilsat omega-3. Læs på etiketten for at være sikker på, at du vælger et tilskud eller en madvare som indeholder EPA og DHA.

5. Forskning viser at omega-3 er godt for hjerte, hjerne og syn

Omega-3 er et af de næringsstoffer, der er forsket mest i. Der findes faktisk så mange som 27.000 publicerede studier om omega-3. Der hersker en bred enighed om, at de langkædede fedtsyrer EPA og DHA er godt for hjerte, hjerne og syn.

Omega-3 fedtsyrene EPA og DHA bidrager til at vedligeholde hjertets normalfunktion. Gavnlig sundhedsmæssig effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA/DHA.

Omega-3 fedtsyren DHA bidrager til at vedligeholde hjernens normalfunktion og et normalt syn. Gavnlig sundhedsmæssig effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA.

Kilde:
GOED Omega 3 European Food Safety Authority (EFSA)