Spørgsmål & svar om omega-3

 • Hvorfor er omega-3 så vigtigt?

  Omega-3 fedtsyrer er essentielle fedtsyrer. Kroppen er således afhængig af omega-3, som bruges til mange vigtige funktioner. Da kroppen ikke selv kan producere omega-3 fedtsyrer, skal den fås fra mad. De lange omega-3 fedtsyrer EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre) opnås fra fisk og fiskeolie. Der er flere tusinde undersøgelser, der bekræfter, at EPA og DHA fedtsyrer er gode for hjertet, hjernen og synet.

  Den gavnlige effekt på hjertet opnås med et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA – og hjerne og syn med et dagligt indtag på 250 mg DHA. Med den anbefalede brug af Omega-3 Classic får du disse mængder.

 • Har omega-3 produkter nogen dokumenteret effekt?

  Ja, omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA er blandt de mest undersøgte og dokumenterede næringsstoffer i verden. Omega-3 fedtsyrer er essentielle fedtsyrer, der er nødvendige for vigtige funktioner i kroppen. Flere tusinde undersøgelser bekræfter, at omega-3 er godt for hjertet, hjernen og synet.

  Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) har også undersøgt virkningerne af omega-3 og fundet dens virkninger på flere funktioner i kroppen. EFSA regulerer også nøje, hvad der kan siges om omega-3 fedtsyrer i markedsføringen. Omega-3 (EPA og DHA) fremmer normal hjertefunktion. En positiv sundhedseffekt opnås ved at spise 250 mg EPA og DHA fedtsyrer dagligt.

  Omega-3 (DHA) fremmer normalt syn og hjernefunktion. En positiv sundhedseffekt opnås ved at indtage 250 mg DHA-fedtsyrer dagligt.

  Effekten af produkter er individuel; Nogle oplever virkningerne hurtigt, mens en anden måske slet ikke bemærker dem. Hvis du synes, du ikke spiser nok fisk, anbefaler vi, at du prøver det selv.

 • Hvordan ved jeg, om jeg skal spise omega-3 som kosttilskud?

  Fødevarestyrelsen anbefaler os at spise fisk 2-3 gange om ugen. Fisk indeholder gavnlige fedtsyrer, flere vitaminer og mineraler og meget protein. Fisk er en god kilde til omega-3 fedtsyrer og D-vitamin, som er vigtige for helbredet.

  Hvis du spiser meget lidt eller ingen fed fisk, anbefaler vi et dagligt tilskud af omega-3. Omega-3 fedtsyrer er essentielle fedtsyrer, der er nødvendige for kroppens vigtige funktioner.

 • Er det OK for mig at spise omega-3?

  Omega-3 er en essentiel fedtsyre, som kroppen har brug for til mange af sine daglige funktioner. DHA og EPA er omega-3 fedtsyrer, som din krop har brug for til f.eks. immunsystem, hjerte, hjerne og øjensundhed. Den svenske fødevarestyrelse råder os til at spise fisk 2-3 gange om ugen. For eksempel, hvis du spiser laks, tunge eller makrel et par gange om ugen, får du sandsynligvis nok fedtsyrer fra din kost. Hvis du ikke spiser fisk ofte nok, kan et omega-3 supplement være en god tilføjelse til din kost.

  Omega-3 fedtsyrer kan øge blodets koagulationstid. Folk, der tager blodfortyndende medicin (såsom Marevan eller Warfarin) skal derfor tale med deres læge, før de begynder at bruge et omega-3-præparat.

  Det anbefales også ofte at stoppe med at bruge omega-3 et par uger før operationen, da EPA og DHA fedtsyrer kan bremse blodpropper. Du behøver ikke selv at huske dette, fordi du altid vil modtage instruktioner om, hvordan du forbereder dig før operationen.

 • Kan jeg som gravid og ammende spise Vesterålens Omega-3?

  En kost rig på omega-3 fedtsyrer anbefales også til gravide og ammende kvinder. Omega-3 fedtsyren DHA fremmer den normale udvikling af syn og hjerne hos både fostre og spædbørn.

  Ud over den anbefalede daglige mængde EPA og DHA for voksne (250mg) anbefales det, at moderen spiser 200mg flere DHA-fedtsyrer. Gravide og ammende kvinder bør bruge kosttilskud med forsigtighed, og det anbefales at tale med lægen, før du bruger et kosttilskud.

 • Kan børn spise Vesterålens Omega-3?

  Til børn over 3 år kan vi anbefale Vesterålens Omega-3. Spise kapsler anbefales ikke til børn under 3 år, men omega-3 fedtstoffer eller fiskeolie er ikke skadelige i sig selv.

 • Kan mennesker med fiskeallergi spise omega-3?

  Hvis du er allergisk over for fisk, er det en god ide at tale med din læge først.

 • Er Vesterålens Omega-3 et sikkert produkt?

  Som ingrediens er omega-3 blandt de mest undersøgte molekyler, og der har været over 40.000 videnskabelige undersøgelser af omega-3.

  Vi garanterer også, at alle produkter, der markedsføres, opfylder myndighedernes kvalitetsstandarder og krav.  Fiskeolien, der bruges som råmateriale i Vesterålens omega-3, kommer fra fede fisk (ansjoser og sardiner) ud for Perus og Chiles kyster. Fiskeri er bæredygtigt og strengt reguleret og har Friend of the Seas (FOS) certificering.

  Fiskeolien renses for tungmetaller og forurenende stoffer gennem en patenteret proces. Derefter raffineres og koncentreres olien, hvilket resulterer i et meget rent produkt. Olien analyseres derefter omhyggeligt i henhold til strenge specifikationer, metoder og processer, der er udviklet og godkendt i overensstemmelse med internationale retningslinjer.

Spørgsmål & svar om vores abonnementer

 • Hvor lang er leveringstiden?

  Nye ordrer, både enkeltkøb og abonnementer, leveres normalt 5-10 hverdage efter bestillingen er afgivet.

  Abonnementer leveres derefter efter det valgte leveringsinterval.

 • Hvad er opsigelsesperioden?

  Hos Vesterålen's har du hverken opsigelsesfrist eller bindingstid for løbende abonnementer.

  Når alt kommer til alt betaler det sig at tænke over, om du vil opsige dit abonnement helt eller sætte det på hold. Som kunde hos Vesterålen beholder du dine bonuspoint, selv når dit abonnement er sat på pause.

  Du kan ændre datoen for den næste forsendelse via "Min side" eller ved at ringe eller e-maile til os.

 • Kan jeg sætte mit abonnement på pause?

  Måske har du for meget derhjemme? Eller skal du måske væk et stykke tid?

  Intet problem, du kan til enhver tid sætte dit abonnement på pause hos os. Kontakt kundeservice, så hjælper vi dig.

 • Hvad er fragtomkostningerne?

  Alle abonnementer er altid med gratis levering. 

  På enkeltkøb tilføjes forsendelse på 29 kr.

 • Hvordan betaler jeg?

  Alle viste priser er inklusiv moms.

  Fakturaen sendes med din levering og du har 25 dage til at betale fra fakturadatoen.

  How is it in terms of autogiro? Do you have it?

  Swedish autogiro/bankgiro text:

  Det är även möjligt att skaffa bankgirot hos oss, så sparar du tid med betalning i fortsättningen. Då du får din första faktura, är det bara att sätta upp bankgirot via din nätbank. Praktiskt och enkelt!

 • Hvad gør jeg, hvis jeg fortryder mit køb?

  Vi overholder fjernhandelsloven, hvilket betyder, at du har 14 dages fortrydelsesret fra det tidspunkt, du har modtaget varen. Hvis du udnytter din fortrydelsesret, skal du returnere det ubrudte og fejlfrie produkt til os senest 14 dage efter.

  For at returnere dit køb skal du gøre følgende:

  1. Har du en returlabel, sætter du den på pakken (kan fås hos kundeservice). Du kan I modsat
   fald frankere ifølge Post Danmarks takster, og skrive følgende på pakken:

  Vesterålens Naturprodukter ApS
  Østbanegade 123, blok 6.1
  2100 København Ø

  1. Sørg for at fakturaen er med i pakken, så vi kan se, hvor den kommer fra.
  2. Læg pakken i den nærmeste postkasse.

  Tilbagebetaling af det beløb, du har betalt, vil ske inden for 14 dage fra den dag, kundeservice har modtaget din meddelelse om fortrydelse af kontrakten. Tilbagebetaling sker til din bankkonto.

  For mere information, læs vores købsbetingelser her

 • Hvordan kommer jeg i gang med at bruge "Min side"?

  Hvis du er kunde hos os og har oplyst din e-mailadresse, kan du gå og se og foretage ændringer i dit abonnement via "Min side". Når du logger ind på "Min side" for første gang (eller hvis du har glemt din adgangskode), skal du klikke på "Glemt password?" og udfylde din e-mail-adresse. Et par minutter efter at have klikket på "ÆNDRE PASSWORD", modtager du en e-mail, som du kan logge ind med en ny adgangskode.

  I fremtiden kan du logge ind direkte med din e-mail eller kundenummer og adgangskode.

 • Hvor kan jeg se mine bonuspoint?

  Du kan se antallet af bonuspoint, du har, på din nyeste faktura.  Her vil du også se, hvordan dine bonuspoint optjenes, og hvordan de kan bruges. Hvis du er usikker, kan du også kontakte os for at høre om din bonuspointsaldo. Bonusprodukterne bestilles også gennem os.

 • Hvordan sparer jeg penge med mit abonnement?

  Abonnementer betaler sig altid hos Vesterålen. Forsendelser er billigere end engangskøb, og med abonnementer behøver du ikke betale for forsendelse.

  Med Vesterålens Omega-3 og Argus sparer du ved at bestille flere pakker ad gangen og forlænge forsendelsesintervallerne i stedet.

  Derudover samler du bonuspoint, som du kan erhverve bonusprodukter helt gratis med.